FARADAYS WINT

Hilversum, 22 maart 2018
Op woensdag 21 maart vond de eerste editie in Podium de Vorstin. De lokale indie/electro pop act Faradays is de allereerste winnaar van het talentontwikkeling samenwerking tussen Wisseloord Studioais, Stadsfonds en Podium de Vorstin.

Onder begeleiding van coaches en professionals uit de industrie gaat Faradays een samenwerking aan, waarbij de band een EP gaat opnemen in legendarische Wisseloord Studio. Daarnaast wordt er contact onderhouden met labels en publishers voor de release van deze EP in Podium de Vorstin.

De vakjury beoordeelde afgelopen woensdag vijf verschillende artiesten die geselecteerd waren uit vele aanmeldingen. De jury, bestaande uit Gerard Ekdom (NPO Radio 2), Errol Antonie (BMG Talpa Music), Janna Albada (Agents After All), Bas van Wageningen (DI-RECT), Malik Berrabah (Wisseloord Studioais) en Masja Schimscheimer (Podium de Vorstin), beoordeelde de talenten op muzikaliteit, artistieke inhoud/creativiteit, live performance, originaliteit en marktwaarde. Faradays kwam als winnaar uit de bus. De jury bleef gefascineerd kijken naar de boeiende show met verrassende sounds. De act heeft veel potentie, aldus de jury.

Samenwerking Stadsfonds
Made in Hilversum is een samenwerking tussen Wisseloord Studioa en Podium de Vorstin, mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum. Om het levendige en culturele klimaat van media en muziek te stimuleren hebben de twee Hilversums bedrijven de handen ineen geslagen om het project Made In Hilversum te starten. Een project dat geheel in het teken staat van een muzikale talentontwikkeling. De ambitie van Wisseloord om haar muzikale legacy en knowhow in te zetten voor talent, sluit naadloos aan op de wens van de Vorstin een broedplek te zijn voor muzikanten. De Vorstin en Wisseloord Studioa streven ernaar te inspireren, te coachen en lokaal muzikaal talent te helpen in hun ontwikkeling.